Сити, Гуардиола

Гуардиола: Няма да изхвърлят Сити от Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е убеден, че тимът му няма да бъде изхвърлен от Шампионската лига. Срещу Сити тече разследване заради нарушения на правилата за финансов феърплей.

Наскоро президентът на УЕФА Александър Чеферин потвърди, че случаят от 2014-а се разследва отново от независима комисия поради нови данни. Очаква се скоро да има резултат и е възможно шампионите на Англия да не бъдат допуснати до участие в Лигата през следващия сезон.

През 2014-а Сити бе глобен с 49 млн. паунда от УЕФА. Три години по-късно обаче клубът получи обратно 33.4 млн., защото спази изискванията от първоначалните санкции.

Гуардиола: Вярвам на президента на клуба

Гуардиола обаче разкри, че не се притеснява, че това може да се случи. „Няма да ни накажат, не. Вярвам на президента на клуба, вярвам на изпълнителния директор и на това, което те ми обясниха. Вярвам им. Но все пак, ако се случи, ако УЕФА реши да ни извади от Шампионската лига, ще го приемем. И ще продължим напред“, коментира Гуардиола.

Днес Сити гостува на Челси в сблъсък на върха от 16-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на „Стамфорд Бридж“ започва в 19:30 часа.

- реклама -