Гроздан Караджов, Бойко Рашков

Гроздан Караджов е депозирал оставката си

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е депозирал оставката си в парламента.

„За съжаление, никога през живота си не съм чувал толкова лъжи, изречени от един човек, камо ли по мой адрес.

Така регионалният министър Гроздан Караджов коментира вчера обвиненията на премиера Кирил Петков по негов адрес“.

„Това е много жалък опит да си спасиш оцеляването на правителството, хвърляйки клевети и неверни твърдения. Аз не съм поискал тези 3,9 милиарда, за които съм обвинен“.

„Причината за скандала на заседанието на Министерския съвет е, че актуализацията на бюджета е била включена в дневния ред без знанието на министрите“, коментира Караджов.

Кирил Петков разкри вчера: От ИТН влязоха в политиката, за да вземат обществени поръчки от АПИ.

„Нека да върнем календара назад. Първият голям проблем беше когато от АПИ искаха да похарчат един милиард и 100 милиона безконтролно. Ние тогава казахме – не може да е безконтролно, трябва да мине през проверка и санкция на парламента Всичките фирми, които бяха строили по времето на Борисов, бяха правили до голяма степен основни ремонти под предлога, че правят само леки поправки на пътната настилка. Искахме комисия да види всички тези ремонти. Те (б.р. от ИТН) казаха – не ни се месете, регионалното министерство (б.р. оглавявано от Гроздан Караджов, излъчен от ИТН) е наше. Но то не е тяхно, а на държавата и ние няма да си затворим очите и някой да похарчи милиард и сто милиона държавни пари. Затова преди контролната функция ще платим само половината пари. Те много се ядосаха.“

- реклама -