Кевин Гроскройц, световен шампион от 2014
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Световен шампион от 2014-а отива в шеста дивизия

Кевин Гроскройц – световен шампион с Германия от 2014-а – обяви в неделя, че прекратява кариерата си. А днес каза, че ще подпише с шестодивизионния Бьовингхаузен.

„Не съм подписал, но всичко е уточнено“, заяви Гройкройц. Стадионът на Бьовингхаузен всъщност е на 15 минути от дома на играча. „Там играе мой много добър приятел – приятели сме от 30 години насам. Минали сме през всякакви неща заедно. За съжаление той получи тежка контузия и не успя да стане професионален футболист. Но да играя отново с него – това ще е върхът“, заяви 32-годишният световен шампион.

„Имам и други познати и приятели в шеста дивизия. Повечето от тях искат да спечелят промоция. Аз искам да се забавлям и да играя с приятели. Освен това обещах на семейството си да прекарвам повече време с тях. Когато си професионален футболист леко неглижираш тези неща. Но те са много важни. А и ще имам време за ресторанта си. Сега той е затворен и е трудно. Но времената са трудни за всички“, каза още бившата звезда на Борусия Дортмунд.

- реклама -