Гройтер Фюрт
Снимка: twitter.com/kleeblattfuerth

Гройтер Фюрт обяви петима с коронавирус

Аутсайдерът в Бундеслигата Гройтер Фюрт обяви, че петима играча на тима са заразени с коронавирус. Новината съобщи треньорът Щефан Лайтл, но не посочи имената на футболистите. Всички те са под карантина в домовете си.

Лайтл всъщност има огромни проблеми преди мача утре с Фрайбург. Освен петимата заразени, той не може да използва още двама титуляри. Защитникът Марко Майерхофер е настинал, а халфът Джъстин Хогма е със скъсани връзки в лявото коляно.

„Сигурен съм, че ще съберем необходимия брой футболисти, за да има мач във Фрайбург. И то ще излезем със силен състав. В добавка – подобни проблеми могат само да ни мотивират“, обяви Лайтл. Гройтер Фюрт обаче е последен в класирането със само точка в девет кръга. Фрайбург е трети, на три точки зад Байерн. И е единственият отбор без загуба от старта на сезона.

„Всички са с леки симптоми. Нямаме сигурна информация как се е стигнало до заразяването. Освен това почти всички в клуба са ваксинирани, така че сме леко изненадани“, коментира генералният мениджър на Фюрт Рашид Азузи.

- реклама -