epa05399160 Grigor Dimitrov of Bulgaria returns to Gilles Simon of France in their second round match during the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 30 June 2016. EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Гришо: Трябваше да съм спокоен срещу Симон

Минути след като се класира за третия кръг на „Уимбълдън“ Григор Димитров разкри формулата, благодарение на която е успял да победи 20-я в света Жил Симон (Фр). Първата ни ракета призна, че в един момент от мача е загубил концентрацията си, което доведе до сет на сметката на французина, но бързо след това Гришо отново взе нещата в свои ръце.

„Бях с две сета напред, изведнъж излязох от ритъм. Симон е солиден играч и трябваше да съм спокоен. Загубих фокуса си малко, но се радвам, че го върнах“, заяви Григор за BBC.

Димитров потвърди и новината, че се е разделил с треньора си Франко Давин. В типичния си шеговит тон Гришо разкри как се справя сам. „Такова е, каквото е. Просто малко допълнителна работа на тренировките, да си гониш топките. Не си спомням кога е било това, но съм щастлив на и извън корта. Доволен съм от поведението си. Гледам се в огледалото и после разговорът започва. Просто гледам малко мaчовете си и избирам някои неща. По-забавно е, защото говориш със себе си, няма външни гласове. Най-лошото е, че не мога да се крия от себе си“, коментира българинът.

- реклама -