Грипна ваканция за учениците в София от понеделник. Русе, Разград и Плевен също обявиха епидемия

От понеделник, 28 януари, и в София-град ще бъде обявена грипна ваканция за учениците, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Учениците ще се върнат отново в класните стаи чак на 6-и февруари. Грипната ваканция включва и междусрочната ваканция, която е на 5-и февруари. Детските градини не излизат в грипна ваканция, но се засилва филтъра, заявиха от здравната служба.

От понеделник, грипна епидемия е обявена и на териториите на област Благоевград и област Кюстендил. Там се грипната ваканция за учениците ще бъде до 1 февруари.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Към момента в по-голямата част от страната е обявена грипна епидемия.

От днес,  РЗИ – Разград обявява грипна епидемия на територията на област Разград. Издадено е предписание за временно преустановяване на учебните занятия в училищата в областта за периода от 28.01.2019 г. до 30.01.2019 г.

От утре, 26 януари, РЗИ – Плевен обявява грипна епидемия на територията на област Плевен. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. включително.

От утре, 26 януари, РЗИ – Русе обявява грипна епидемия на територията на област Русе. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Във връзка със запазващото се епидемично ниво на заболеваемост РЗИ – Пазарджик реши обявената грипна епидемия на територията на област Пазарджик да остане в сила и ваканцията на учениците да се удължи до 29.01.2019 г. включително.

Във връзка със запазващото се епидемично ниво на заболеваемост РЗИ – Пловдив продължава въведените противоепидемични мерки в област Пловдив, включително преустановяване на учебните занятия до 01.02.2019 г.

От утре, 26 януари, РЗИ – Силистра отменя грипната епидемия на територията на област Силистра. Възстановяват се детските и женските консултации, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

- реклама -