Григор Димитров
Снимка: twitter.com/rolexpmasters

Григор: Голямата цел е спечелване на титла от Шлема

Григор Димитров заяви, че основната цел пред него е да спечели турнир от Големия шлем. Думите на българина бяха казани в интервю за tennismajors.com.

Българинът завърши сезона със силно представяне в няколко турнира. Той добави, че се стреми към връщане в Топ 10 на световната ранглиста.

„Беше минало дълго време от предишния път, в който успях да спечеля последователно няколко тежки мача. Но се чувствах добре физически и това ми даде възможност да тренирам повече и по-интензивно. Освен това ми даде шанс да се съсредоточа върху детайлите. Това ми помогна в последните месеци“, каза Димитров.

„Не бих казал, че съм възвърнал най-доброто си ниво. Но се чувствам по-добре и съм по-постоянен. Когато съчетая всички тези неща – кой знае? Може би след два-три месеца ще играя още по-добре“, обясни Григор.

„Сега най-голямата цел е титла от Големия шлем. Преди беше да стигна до определена част на ранглистата или да спечеля конкретен турнир. С годините обаче това се променя. Когато си бил толкова близо до титла от Големия шлем и не си успял, това те преследва. Разбира се, давам всичко от себе си във всеки турнир, в който играя, но резултатите от Големия шлем а по-важни“, добави Димитров.

- реклама -