Григор Димитров

Григор: Срещу Мъри свърших горивото

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е изключително разочарован от загубата си в осминафиналите на US Open. Хасковлията взе едва 5 гейма на Анди Мъри (Вбр) и отстъпи с 0:3 сета.

Хубаво беше да изиграя вечерен мач на тази арена, но съм разочарован от неговия изход. Мисля, че в последните пет или шест седмици се справям добре в тренировките, а освен това спечелих и няколко много важни мача. Днес обаче бях тотално изтощен и физически, и психически„, заяви Димитров след мача от четвъртия кръг.

Гришо обясни катагоричната загуба с големия брой непредизвикани грешки, които направи, както и липсата на първи сервис. „В същото време Анди връщаше абсолютно всичко. Не почувствах да играе невероятен тенис, но чувствах, че аз направих много грешки. Със сигурност той има голямо самочувствие сега и много мачове зад гърба си. Мъри знае как да играе в моменти като тези. Изключително опитен тенисист. Така че вината е изцяло моя за това, което се случи на корта“, каза първата ни ракета.

Мъри играе най-добрия тенис

Григор призна още, че според него в момента шотландецът играе най-добрия тенис. Сега на хасковлията му предстои седмица почивка. „Трябва да анализираме случилото се. От 5-6 седмици чувствам, че правя верните неща и оценявам професионализма си както на корта, така и извън него. Дисциплината ми като цяло се е подобрила и игровият ми план – също. Така че смятам, че вървя напред. В момента съм доста разочарован. Трудно мога да го скрия. Определо очаквах повече от себе си, но свърших горивото. Не толкова физически, но емоционално и психически. Знаех, че съм започнал да се уморявам“, коментира Димитров.

- реклама -