Григор Димитров
Снимка: twitter.com/abnamroopen

Григор срещу Фонини или Лестиен в Маями

Григор Димитров ще играе с победителя от срещата Фабио Фонини (Италия) – Констант Лестиен (Франция) във втория кръг на турнира по тенис в Маями. Състезанието е от сериите Мастърс 1000 и е с награден фонд $ 8,8 млн.

Димитров – номер 21 в схемата на турнира, пропуска първия кръг и се включва след това. 35-годишния ветеран Фонини е номер 91 в ранглистата на АТР. Той и Григор са играли седем пъти, като българина има пет победи. 30-годишният Лестиен е на 60-о място в подреждането До момента той няма мач срещу хасковлията.

При победа във втория кръг Григор Димитров може да срещне Яник Синер. Младият италианец е поставен под номер 10 в Маями и също се включва от втория кръг. Негов съперник там ще бъде Ласло Джере или все още неизвестен квалификант.

Номер 1 в турнира Карлос Алкарас очаква във втория кръг какво ще се случи в мача между Факундо Банис (Аржентина) и все още неясно дали играч от квалификациите или щастлив губещ. Подобна е ситуацията с номер 2 Стефанос Циципас. Гъркът ще играе с Ришар Гаске, ако опитният французин се справи с неизвестен калификант.

- реклама -