Григор Димитров
сн. БГНЕС

Григор няма да играе на Sofia Open 2020

Григор Димитров няма да играе на Sofia Open 2020, съобщиха организаторите. Причината е контузия на най-добрия български състезател. Така той няма да може да изполва запазената за него покана.

През уикенда той се отказа от участие в Мастърса в Париж, който се провежда тази седмица. Причината е травма на глезена.

Sofia Open се провежда от 2016 г., като Григор триумфира при единственото си участие през 2017 г. Година по-късно Димитров не игра заради контузия в рамото. През 2019 г. той заяви, че не разбира защо трябва да има напрежение да играе в частен турнир.

Sofia Open започва с квалификации в събота и ще продължи до 14 ноември. Турнирът, който се провежда в зала „Арена Армеец“, получи изключение и е единственото спортно събитие, което ще се състои с публика след затягането на мерките заради разпространението на коронавируса.

Шестима българи в турнира

Шестима българи ще участват в надпреварата. Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев получават уайлд кард за основната схема. Габриел Донев ще се включи в квалификациите.

В турнира на двойки Димитър Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Александър Лазаров ще играе с Васил Младенов.

- реклама -