Григор: Седмицата беше добра за мен

Григор Димитров, който днес не успя да спечели титлата на тенис-турнира в Пекин след загуба от Анди Мъри, призна, че е доволен от представянето си през изминалата седмица. Достигането до финала на надпреварата в китайската столица осигури на Гришо изкачване с две места в световната ранглиста и от утре той ще е вече №18.

Седмицата беше добра за мен. На финала трябваше да играя срещу един от най-трудните съперници в тениса в момента. Поздравления за победата на Анди. Преди не съм имал добри резултати в Китай. Този път успях да стигна до финала тук. Сега отивам в Шанхай. Надявам се, че ще продължа във възходяща линия до края на годината„, заяви Димитров след мача.

Съперникът му Анди Мъри също похвали представянето на българина. „Финалът беше на много високо ниво. Григор се бори до края. Беше много трудно и съм доволен, че успях да спечели в два сета. Постигнах доста победи, загубих и някои мачове, но със сигурност като постоянство на резултатите това е най-добрата година в кариерата ми“, каза шотландецът.

- реклама -