Григор Димитров
Снимка: twitter.com/australianopen

Григор победи чех на старта на Australian Open

Григор Димитров започна с победа на Australian Open. Българинът се наложи след 6-4, 4-6, 6-3, 7-5 над чеха Иржи Ледечка. Така за девети пореден път хасковлията ще играе във втория кръг. Негов съперник там ще е Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Той имаше известни затруднения срещу миналия през квалификациите Ледечка, но пробиви в точния момент срещу 142-и в света го класираха напред.

В първия гейм Лехечка поведе с 40:0 и беше на точка от пробив, но българинът се защити. Малко след това чешкият тенисист се спаси от пробив след 15:40. В десетия гейм Димитров получи възможност за пробив и този път се възползва, за да вземе сета.

Във втория сет и двамата имаха по няколко шанса да пробият. Ледечка се възползва първи, за да направи 4-3 и задържа аванса до края.

Григор изигра уверено третия сет. В него той спечели три сервис-гейма на нула и даде само три точки при свой сервис на съперника си. Освен това той пробив в началото, което обърка съперника му.

В четвъртия сет нямаше много шансове за пробив. Димитров все пак се възползва и взе сервис гейм на чеха в 11-ия гейм. Веднага след това Ледечка имаше шанс за рибрейк, но българинът се защити. А после и затвори мача.

Виктория Томова отпадна

Виктория Томова също игра по-рано днес, но отпадна. Вики, която мина през квалификациите, отстъпи след 3-6, 3-6 на Ализе Корне. Българката проби още в началото и поведе с 2-0 на французойката. После обаче тя взе сервис геймовете си само в два от осем опита. Тя проби още на два пъти Корне, но това не беше достатъчно.

- реклама -