Григор Димитров
Снимка: twitter.com/atptour

Григор спечели първия си мач на клей за сезона

Григор Димитров стартира сезона на клей с победа. На турнира в Монте Карло от сериите Мастърс 1000 той се наложи над Валентин Вашро. Гришо спечели след 7-5, 6-2 за точно 90 минути на корта.

Димитров срещна сериозна съпротива от 138-мия в света Вашро в първия сет. Съперникът реализира пробив още в първия гейм на мача и макар Григор да го върна веднага, той запази високото ниво в играта си.

В десетия гейм Вашро отрази сетбол на свой сервис. При следващата възможност за пробив за Димитров, която бе в 12-ия гейм, българинът успя да реализира такъв, а с това и да спечели откриващия сет.

По-лесен за 32-годишният хасковлия се оказа вторият сет. В него Гришо успя да вземе инициативата в самото начало с пробив за 3-1. В края на мача той реализира и още един пробив.

Голямата разлика между двамата дойде от броя на печелившите удари – 23:8 в полза на българина.

За Димитров победата е 21-а през сезона и първа като играч от топ 10 от 2018 г. насам. „Това е важна победа, защото исках да започна положително сезона на клей. Познавам добре Валентин, тъй като ние тренираме заедно тук в Монако. Физически той е на моето ниво. Аз самият обаче бях далеч от най-доброто си представяне. Усетих го още на загрявката. В момента съм далеч от моята игра, но се надявам, че с течение на мачовете ще успея да я намеря“, каза Гришо.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне победителя от срещата между Миомир Кецманович и Матео Беретини. По програма те играят утре.

За класирането си за втория кръг в Монте Карло българинът ще добави 50 точки за световната ранглиста и 39 667 евро от наградния фонд от 5,9 милиона евро.

- реклама -