Григор Димитров
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Григор отпадна драматично в Австралия – СНИМКИ

Григор Димитров загуби от Томи Пол в маратонски мач на Аустрелиън Оупън. В отделните части резултатът беше 6-4, 7-6(6), 3-6, 6-7(3), 7-6(3). Американецът за първи път в кариерата си играеше във втори кръг на турнир от Големия шлем. Той обаче оказа сериозна съпротива на нашенеца, възползвайки се и от грешките на Димитров. И в крайна сметка записа най-голямата победа в кариерата си досега.

Григор Димитров

Григор Димитров

Томи Пол взе първите два сета и сервираше за мача. Тогава обаче започна обратът на Григор. Тогава той проби рано американеца, после добави още един пробив в края, за да вземе частта. Пол взе сервиса на Григор за начало на четвъртия сет, но той веднага направи рибрейк. После двамата взимаха подаванията си до тайбрека. В него хасковлията започна и завърши, като даде само три точки на съперника.

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор сервираше за мача при 4-5

В последния сет Димитров проби при 3-3 и сервираше за мача при 4-5. Хасковлията взе първите две точки, но американецът изравни за 30:30. А после и проби за 5:5. Пол стигна до лесен успех в своя сервис гейм: 6-5. Българинът отвърна със също толкова бърз гейм, за да вкара и петия сет в тайбрек.

В него двамата вървяха точка за точка до 3:3. После американецът спечели следващите пет разигравания за 8:3. И в крайна сметка лесно затвори мача.

Григор Димитров  Григор Димитров Григор Димитров Григор Димитров

- реклама -