Григор Димитров
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Григор и Джокович играят на Балканите през юни

Григор Димитров ще се завърне на корта след дълга пауза заради пандемията от КОВИД-19 през юни. Това ще се случи във верига демонстративни турнири, организирани от световния номер 1 Новак Джокович.

Серията, наречена Адриа Тур, предвижда някои от най-известните тенисисти да премерят сили в четири поредни уикенда през юни и юли в четири различни балкански града – Белград, Сърбия (13/14 юни), Задар, Хърватия (20/21 юни), Черна Гора (все още не е определен градът-домакин, 27/28 юни) и Баня Лука, Босна и Херцеговина (3/4 юли).

Предвижда се във всеки минитурнир да участват осем тенисисти, като ще разделени в две групи. Те ще играят мачове всеки срещу всеки във формат два от три сета до 4 гейма. Първенците в групите ще се изправят на финал в неделя вечер.

Все още не е ясно в кой турнир ще се включи Григор и дали ще участва само в един или в повече. Сред другите участници са световният номер 3 Доминик Тийм, сърбинът Виктор Троицки и босненецът Дамир Джумхур. Джумхур и Джокович освен това ще направят демонстративен мач в Сараево на 5 юли.

- реклама -