Григор Димитров
Снимка: twitter.com/BNPPARIBASOPEN

Григор Димитров и федерация пак са на нож

Неизползвана покана за участие в АТП Къп пак е скарала федерация по тенис и Григор Димитров. Това се разбира от публикации във вестник „Сега“. България игра в турнира през 2019 г. и записа две победи.

Сега българският отбор беше сред резервите за турнира. Австрия обаче се отказва, което дава шанс на нашия тим да участва. От чат между Адриан Андреев и представител на организаторите, публикуван от тенисиста в „Инстаграм“, се разбира, че от АТП са се обърнали към Григор Димитров на 26 или 27 декември. Представителят на АТП пише до Андреев, че Димитров е решил да следва първоначалната си програма и ще играе в турнира в Мелбърн. Затова поканата е насочена към следващия отбор в списъка – Франция.

Мениджърът на Димитров – Георги Стоименов, обясни пред „Тенискафе“, че в екипа на Григор са били поставили краен срок за покана от АТП до 25 декември.

Пред „Сега“ вицепрезидентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Рангел Марков се изказа критично. „Жалкото е, че за пореден път Григор обръща гръб – и на България и най-вече на тези момчета, които имат огромна нужда от този турнир. За Мико Кузманов и Адриан само това, че ще играят с топ тенисистите директно ги праща в друга орбита. Включително и финансова, което за тях е изключително важно“, посочва той.

„Много жалко за останалите момчета. Те имат огромна необходимост да играят такива срещи и няма да имат тази възможност. А и вече имаме в България няколко поколения млади тенисисти – деца, израснали с мечтата да са Григор, които не могат да се докоснат нито един път до него – той един път не е дошъл да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е много голямо. Но ако поне малко не го предаде на тези след него, какъв е смисълът“, казва Марков.

- реклама -