Григор: Доволен съм, няма значение с кого ще играя в полуфинала

Григор Димитров заяви след класирането си за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, че за него е без значение с кого ще играе в предпоследната фаза на турнира от „Големия шлем“. За място в заключителната среща българинът ще се изправи срещу по-добрия от мача Рафаел Надал – Давид Гофен.

Първата ни ракета стигна до място сред най-добрите четирима след категорична победа над 11-ия в света Давид Гофен.

„Знаех, че няма да е лесно. В първия сет бяхме кълбо от нерви. Чувствах, че мога да играя добре, но ударите ми не се получаваха. Бях малко пасивен на моменти, но с всеки следващ гейм, с всяка следваща точка подобрявах играта си. Намерих сили и настроение, просто съм доволен. Най-вероятно ще си полегна и ще гледам мача между Рафаел Надал и Милош Раонич. За мен е без значение кой ще спечели, не може да има лесен мач след 3-и или 4-и кръг на Аустрелиън Оупън. С който и да се срещна, трябва да бъда готов на 100%. В момента просто съм радостен, че съм на полуфинал и ще мога отново да играя пред вас“, каза Григор.

Първата ни ракета коментира и сътрудничеството си с треньора Дани Валверду.

„Опростихме някои неща, не е лесно просто да дойде и да променя всичко из основи. Ние имаме едни и същи виждания, доста часове сме говорили, просто нещата се получават. Важно беше и да остана здрав и да не спирам да се боря. Доволен съм, че всичко за мен върви в правилната посока. Нещата се случиха както се случиха. Разбрах много неща за себе си, оценявам нещата по по-различен начин. Оценявам това, че съм тук и да играя пред тази публика на полуфинал, това означава много за мен“, каза Григор след чистата победа над Давид Гофен в три сета.

- реклама -