Андре Агаси

Григор Димитров: С Агаси тренирам по-умно

Григор Димитров бе специален гост в предаването на Евроспорт „Гейм, Шет и Матс“, където разговаря с водещите Барбара Шет и Матс Виландер. Там той сподели, че е доволен от трисетовата си победа над Томас Фабиано в днешния ден и разкри както точно Андре Агаси му помага на и извън корта.

„Фабиано е отличен тенисист и се радвам, че затворих мача в три сета. Имах план, който за щастие се получи. Хареса ми също така как сервирах. Аз разполагам с различни оръжия, но важното е да играеш това, което можеш и да спечелиш срещата. Важни за дребните детайли. Желанието ми е да продължавам да уча и да се развивам с всеки изминал ден“, отчете българинът.

„Колкото до Андре, той винаги е бил много специален за мен. Още като малък го харесвах. Между нас има някаква химия, енергия.“

Първата ни ракета сподели още, че има желание да печеля големи титли и това била една от причините Агаси да бъде включен в екипа му.

„Той обаче ми помага и извън корта. Прави ме по-добър човек. Намерихме начин да тренираме по-умно, а не повече с него. Той е минал през трудни периоди каквито аз имах и много ми помага“, добави Димитров, чийто следващ съперник е Франсис Тиафо (САЩ).

- реклама -