Григор Димитров

Григор Димитров официално обяви, че пропуска турнира в София

Първата ни ракета Григор Димитров окончателно отказа участие в турнира DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

Toва става ясно от нарочно изпратено от него писмо до Българската телеграфна агенция.

„Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно – да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100% готов за следващата седмица. Ако играя, това би довело до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на DIEMA XTRA Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!“, се казва в съобщението на Григор Димитров. 

Вавринка заменя Григор Димитров в София

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка ще участва в DIEMA XTRA Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари. Швейцарецът, носител на титлите от Откритото първенство на Австралия (2014), Откритото първенство на Франция (2015) и Откритото първенство на САЩ (2016), потвърди своето участие днес.

Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем. Щастливи сме, че ще можем да покажем голям шампион като него на феновете в България и публиката в София ще може да се наслади на играта му“, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами.

Стан Вавринка

„Беше разочароващо да научим, че Григор Димитров няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване“, каза още Пол Макнами.

Участието на Стан Вавринка в София на мястото на Григор Димитров стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна.

По неофициална информация Димитров се лишава от 400 000 евро по персоналния се договор за участие, както и от евентуалните пари от наградния фонд, спечелени съобразно постижението му в тазгодишния турнир, съобщи „24 часа“.

Българинът ще загуби и 250-те точки от световната ранглиста, спечелени преди година, като по този начин вероятно ще отстъпи на 5-о място.
- реклама -