Григор Димитров, Денис Шаповалов, Ротердам

Григор Димитров има проблеми с гласа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна осмото си участие на АТР 500 турнира в Ротердам с победа и спази традицията никога да не губи на старта в зала „Ахой”. Той надигра осмият поставен Денис Шаповалов от Канада с 6:3, 7:6(3) в своя мач №20 в нидерландския град.

Григор Димитров се яви с голямо закъснение на пресконференцията си след победата над осмия поставен Денис Шаповалов на тенис турнира от категория АТР 500 в Ротердам, предаде БНР. Българинът беше пресипнал и след два въпроса на английски заяви, че не може да говори поради проблеми с гласа. Въпреки очевидния дискомфорт, Димитров не отказа да говори пред БНР за мача, спомените си от първото му участие в Нидерландия през 2009 година и за ролята се на капитан на България за АТП Къп в Сидни.

„Добър мач направих. Той сервира много добре, трябваше да внимавам с ретурите, трябваше да използвам всеки един момент. Спечелих всички важни точки. Останалото си беше рутинност и опит“, заяви Григор.

Той очаква да научи днес съперника си на осминафиналите, който ще бъде определен в мача между Феликс Оже-Алиасим от Канада и Ян-Ленард Щруф от Германия.

- реклама -