Григор Димитров

Григор Димитров е стартирал благотворителна фондация в България

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е основал благотворителна фондация в България, която ще помага на деца в неравностойно положение. Това разкри Димитров в интервю за Hello Monaco.

„Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност. Когато се контузих за първи път миналата година, се прибрах в България. С майка ми исках да посетя няколко места, за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци, исках да видя как живеят те в някои региони. Гледката не бе приятна, беше тежко, беше трудно да видя как тези деца на практика нямат шанс в живота. Току-що основах своя собствена благотворителна организация – Фондация Григор Димитров, така че съм много щастлив. Базирана е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надявам се в бъдеще да можем да помогнем още повече, когато нещата се оправят“, споделя в интервюто Гришо.

В същото интервю той разкрива и коя е най-ценната победа в кариерата му.

„Миналата година на Ю Ес Оупън срещу Роджър. Да го победя на такъв турнира и то по такъв начин, това означаваше за мен повече от всичко. Разбира се, ценя и много други мои победи, но точно тази означаваше за мен нещо повече от една победа. Бих казал, че този мач е останал в съзнанието ми“, коментира българският тенисист, който победи Роджър Федерер в пет сета на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ през 2019 година.

Димитров споделя и какви планове има за живота след професионалния тенис. „Имам много различни интереси и по толкова различни места на света преди коронавируса. Обичам да ходя на модни ревюта Голям фен съм на архитектурата. Нещо голямо за мен е, че искам да помогна на подрастващите тенисисти, младото поколение, особено между 10 и 20 години, защото мисля, че това е най-важният период за един млад тенисист“, казва световният номер 19.

- реклама -