Гремио
Снимка: twitter.com/gremio

Играчите на Гремио протестират с маски

Играчите от Гремио избраха необикновен начин за протест. Те се появиха с маски в неделя, защото щатското първенство на Бразилия все още продължава.

Футболистите, водени от треньора Ренато Порталупи, излязоха от тунела по този начин. Здрависването и поздравяването на съперника Сао Луиз стана по същия начин. Футболистите все пак свалиха маските за мача, завършил с победа на Гремио с 3:2. Двубоят от първенството на Рио де Жанейро се игра пред празни трибуни.

„Процесът ни ясно показва, че подкрепяме идеята първенството да бъде спряно. Животът е по-ценен“, заяви директорът по футбола в Гремио Пауло Луж.

Целият свят е спрял. Защо ние продължаваме? Това е нашето послание и се надявам да бъдем чути. Надяваме се здравият разум да надделее“, обясни Порталупи.

Късно в неделя бразилската федерация спря всички национални турнири. Местните първенства обаче са под юрисдикцията на щатските федерации.

В Аржентина също имаше протест – Ривър Плейт отказа да играе срещу Атлетико Тукуман. Клубът от Буенос Айрес не отвори стадиона си и остави делегацията на Атлетико извън него.

- реклама -