Танасис Цилос

Гръцкото първенство бе спряно заради пребит рефер

Гръцкото футболно първенство бе спряно за неопределено време. Причината – стачка на всички съдии в страната. Реферите бойкотират мачовете заради побой над техен колега. Пострадалият е международният арбитър Танасис Цилос. В четвъртък той бе изписан от болница с шевове по главата и крака. Няколко дена по-рано Цилос бе пребит пред дома си.

„В знак на симпатия и подкрепа спираме дейност до второ решение. Изразяваме възмущението си от подлата атака над Танасис Цилос. А също така и много други атаки над рефери. Не можем да позволим някакви хора да продължат да ни тероризират“, се казва в изявление.

Последният мач, свирен от Цилос бе равенството 1:1 на Олимпиакос с Ксанти. Олимпиакос и Панатинайкос също заклеймиха атаката. „Това е дъното“, заявиха червено-белите. „Мафията в гръцкия футбол е жива и управлява“, обясниха от ПАО.

Поредни проблеми в гръцкото първенство

Футболът в страната постоянно е въвличен в скандали и хаос. През март първенството пак бе спряно. Тогава президентът на ПАОК нахлу на терена с пистолет. През сезона 2014/15 първенството пък бе спирано три пъти.

Насилие имаше и по време на двубоя от Шампионската лига между АЕК и Аякс.

- реклама -