Хари Магуайър

Гръцкият съд реши: Хари Магуайър е виновен по всички обвинения

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър беше признат за виновен по всички обвинения след събитията на гръцкия остров Сирос.

Съдът му наложи условна присъда от 21 месеца и 10 дни, съобщи BBC.

27-годишният бранител е обвинен в агресия срещу полицай при арест, словесна агресия и опит за подкуп на униформен служител миналия петък.

Братът на Магуайър – Джо, който играе в долните дивизии на Англия, също е признат за виновен в нападение на полицай и опит за подкуп. Третият задържан в лицето на 29-годишния им приятел Кристофър Шарман е признат за виновен по две обвинения – за нападение, както и словесна агресия.

Тримата пледираха, че са невинни, но съдът реши друго, независимо от пледоариите на адвоката им.

Магуайър е казал на полицая „ти знаеш ли кой съм, аз съм капитанът на Манчестър Юнайтед“, а след това е опитал да го подкупи с пари.

Защитникът, който струваше 85 милиона лири на Манчестър Юнайтед, се прибра в дома си в неделя и бе представян от адвоката си..

Адвокатът е казал пред съда, че сестрата на Магуайър – Дейзи, е била дрогирана от двама албанци пред бара, в който са били англичаните.

Според неговото становище Дейзи е припаднала и затова се е стигнало до сблъсъка, в който в последствие се е намесила и полицията. Тримата задържани са отведени в районното управление, където униформен е ритнал Магуайър в крака и му е казал, че с кариерата му е свършено.

Един от полицаите – Миколос Колиос, заяви, че Магуайър е бутал униформените и ги е обиждал вербално. След това е помолил да го пуснат, за което е искал да си плати.

Тримата ще обжалват.

- реклама -