Гръцките власти: Български сайт лъже за убийство на остров Санторини

Гръцката полиция, съдебните власти поставят под въпрос точността на информацията на българската медия, че млада жена на име Светлана Иванова е била намерена мъртва в Санторини на 20 юли с „счупен врат“.

Подобен инцидент не само се отрича от компетентните гръцки държавни служители, но се уточнява, че жената на снимките, която е посочена за жертва е руският модел Октавина Максимова, която се радват на изключително здраве!

Октавина Максимова

Високопоставени служители на гръцката полиция, с които медията се е свързала заявяват, че „подобен инцидент, както е описан от българските медии в Санторини никога не е имало, а ако е съществувал, той би бил публично достъпен, както се прави във всички случаи“. Освен това, според същите източници, „няма информация за присъствието на острова на жената със споменатите данни от Пловдив“. Медицинският експерт г-жа Ирини Лукуту също отрече да е имало подобен инцидент.

Фалшива новина, че жeнaтa, cнимaлa нoщнoто шкaфчe нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв, нaтъпкaнo c пачки по 500 евро и злaтo, e oткритa мъртвa нa ocтрoв Caнтoрини, намери отзвук сред медиите в Гърция и Северна Македония, които тиражираха невярната „новина”, позовавайки се на българския сайт.

Публикуването на фейка в авторитетния медиен гигант „Та неа” предизвика недоволство сред гръцкото общество и политическия елит, тъй като собственикът Евангелос Маринакис е авторитетна личност, корабособственик и член на пирейския градски съвет. Собственик на футболните клубове Олимпиакос в Гърция и Нотингам Форест в Англия, както и на в. „Та неа” и телевизия Мега.

След разследване на в. „Труд” стана ясно, че от посочената дата на „убийство” 20 юли т.г. до момента на територията на Р. Гърция няма извършено убийство, а конкретно на остров Санторини няма убийство на какъвто и да е гражданин от 2018 година до сега.

Информацията беше потвърдена и от българското посолство в Атина.

В сайта публикувал фалшивата новина, прави впечатление, че на 3 юли т.г. е публикувана информация, в която се казва, че „наши източници твърдят че жената, снимала пачките и направила звукозаписа, е била убита в неделя вечерта – 28 юни 2020 г.”. Тоест жената, направила снимките е обявена за убита от същия сайт, месец по-рано от последвалата публикация за убийство на остров Санторини от 1-ви септември.

Припомняме, че това е пореден опит, в който се забърква името на премиера Борисов.

През 2018 година фалшива новина за гръцки остров, който си бил купил Бойко Борисов, плъзна в  интернет пространството, но беше опровергана категорично от посочената за посредник агенция за недвижими имоти.

- реклама -