граница
сн. БГНЕС

Гранична полиция: Към България няма засилен мигрантски натиск – ВИДЕО

Към България все още нямаме и се надяваме, че няма да имаме, засилен мигрантски натиск. Това съобщи директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков на брифинг тази сутрин.

„Има единични случаи на опити на преминаване на границата, но няма нещо, което да е притеснително“, увери главен комисар Кичиков.

сн. БГНЕС

Към този час има два опита за преминаване на границата с малък брой хора.

„Както ви казах, нищо по-различно от предходните дни“, заяви още директорът на Гранична полиция към медиите на ГКПП „Капитан Андреево”.

Към момента не е необходимо да изпращаме армия по границата, но имаме готовност, посочи главен комисар Кичиков. На границата сега са разположени екипи на жандармерия и служители от областните дирекции на МВР.

В четвъртък Турция обяви, че повече няма да пречи на мигрантите да се опитат да стигнат до Европа, което предизвика вълна от бежанци по посока към Гърция.

Решението за отваряне на югозападната граница на Турция е дошло по време на среща по въпросите на сигурността в Анкара, ръководена от Реджеп Тайип Ердоган, след смъртта на 33-ма турски войници, убити при въздушен удар на подкрепяните от Русия сирийски сили срещу Идлиб.

сн. БГНЕС

Вчера следобед при телефонен разговор, президента Ердоган е уверил премиера Бойко Борисов, че към момента няма пряка заплаха за България. Двамата се разбраха двамата да проведат среща в понеделник.

- реклама -