С грандиозно шоу и рев на мотори започна Международното изложение TRUCK EXPO 2017 – СНИМКИ/ВИДЕО

С грандиозно шоу на летище Лесново беше открито Международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2017

Върху площ от 10 000 кв. м. са представени последните модели и технологични разработки на най-добрите производители на тежки и лекотоварни автомобили и автобуси.

 

Събитието беше открито официално от председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията към Народното събрание Халил Летифов и зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Ръководителят на секция „Камиони“ в Асоциацията на автомобилните производители Петър Дончев заяви, че в рамките на три дни 54 изложители с над 130 експоната ще покажат най-новите тенденции, свързани с транспорта. „Тук са продукти, услуги, застрахователни компании, лизингови компании, така че всеки посетител ще може да получи цялостно транспортно решение – от продукта, със свързаните с него услуги, финансиране и застраховане“, подчерта Дончев.

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов поздрави участниците от името на министър Московски. Той каза, че модернизирането на автомобилния парк е в основата на транспортната стратегия на страната, а модерните технологии спомагат за безопасността на движение.

Председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание Халил Летифов пожела на всички превозвачи да се оборудват с такава модерна техника като изложената на Лесново.

Първият ден на изложението стартира с тест-драйв на някои от култовите модели, наградени през 2017 г.

Състезателният супер камион MKR Renault Sherpa се превърна в сензацията на изложението TRUCK EXPO 2017

Само преди месец болидът триумфира в едно от най-престижните рали състезания – Morocco Desert Challenge. Той е един от най-успешните в света в момента. Спечели и етапни победи в последното издание на рали „Дакар“. Прави още по-сериозна заявка за следващия сезон.

Днес MKR Renault Sherpa показа възможностите на своите 1080 к.с. на пистата в Лесново. Пилот на камиона бе българинът Петър Стойнев, който години наред е бил част от екипа на MKR Technologies. Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов също изпробва машината.

Ето какво каза специално за Flashnews Ангел Попов след тест драйва.

TRUCK EXPO 2017 продължава до събота, 3-ти юни.

- реклама -