Гран При на Канада
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гран При на Канада също пропадна

Гран При на Канада е отложено, стана ясно от официално съобщение на организаторите. Това е деветото състезание от сезона във Формула 1, което е отложено или отменено. Причината е пандемията от коронавирус.

Гран При на Канада трябваше да се проведе на 14 юни. Състезанието в Монреал бе считано за старта, който ще сложи начало на сезона. Организаторите обаче имат нужда от много време, за да подготвят пистата и решха да не рискуват. Целта пред тях е да намерят време за състезанието на пистата „Жил Вилньов“ по-късно през лятото.

„Горд съм, че Формула 1 помага толкова много с умения, техника и идеи в борбата срещу коронавируса. Това е най-важното в момента – да се справим с КОВИД-19. Ще ви посрещнем с отворени обятия когато е безопасно“, се казва в изявление на Франсоа Дюмонтие, президент на Гран При на Канада.

Формула 1 се нуждае от поне 8 състезания, за да има завършен сезон. Следващото начало на сезона е Гран При на Франция на 26 юни. После е състезанието в Австрия на 5 юли. Там мерките може да бъдат облекчени съвсем скоро. Публичните събирания обаче са забранени до края на юни.

- реклама -