бури

Гръмотевични бури и силни дъждове удариха България, има отменени полети

Проливни дъждове и гръмотевични бури се извиха на много места в Западна България, където е обявен жълт код за опасно време.

В следобедните часове гръмотевици удариха столицата. Силен тътен проехтя в София в късния следобед. Част от гърмежите бяха толкова силни, че накараха прозорците на сградите в центъра на се разтреперят, а алармите на колите да се включат. Той беше последван от серия по-слаби гърмежи. Най-силната гръмотевица дои се почувства като земетресение. Лошото време в столицата ще продължи и през нощта срещу Великден.

гръмотевици

Гръмотевичната буря стана причина за пренасочването на три полета на нискотарифни компании

Наложи се пътниците от Ливърпул и Хамбург да се приземят във Варна, а не в София. Полетът от Милано е кацнал в Бургас.

Два столични квартала – „Орландовци“ и „Бенковски“ – нямаха ток. Проблем с електричеството имаше и в Южна България, където без ток останаха десетина села в Смолянско и Бургаско.

На Велика събота времето в цялата страна е нестабилно. На много места валят проливни дъждове, придружени с градушки. Ледените късове паднаха в Благоевград, Белоградчик и Видинско.

Сериозна буря се разрази в Плевен, където градът беше залят от проливния дъжд.

В Кюстендил бурята стана причина за падане на дървета. Нанесени са само материални щети и няма пострадали хора. До полунощ се очакват интензивни валежи в Западна България, придружени с гръмотевични бури.

Над България преминава студен атмосферен фронт, който се движи в посока на изток. През цялата следваща седмица се очаква времето да остане нестабилно с чести превалявания на дъждове.

- реклама -