Градушка колкото орех унищожи реколтата в Карловско и затрудни движението по Тракия

АМ „Тракия“ буквално побеля за секунди от градушка, която се изписа в района на Нова Загора около 17 ч. Десетки шофьори са били принудени да отбият в аварийната лента докато леденият дъжд спре, се вижда на кадри, публикувани от потребители във Фейсбук.

Ледени късове са паднали и по пътя Нова Загора – Сливен, заедно с пороен дъжд.

Заради бурята и градушката е имало временно прекъсване на тока в няколко населени места в района. Огромно дърво е паднало по пътя от Нова Загора за Раднево. За щастие в този момент от там не е минавал автомобил.

Градушка от ледени късове с размер на орех е паднала в района на Карлово. Най-големи са пораженията в село Каравелово, съобщи кметът Славка Червенкова пред „Фокус“.

„Унищожени са всички насаждения в селото“, каза Червенкова. Тя уточни, че е градушката е заваляла около 15.30 часа и е продължила около 10 минути. „Унищожени са розови и лозови насаждения и градините със зеленчуци. Всичко е по земята. Зърната от градушката все още не са се разтопили“, добави кметът на Каравелово.

По думите на Червенкова в землището на селото има около 70 дка розови насаждения и около 150 дка лозя. „Трудът на хората е съсипан, но срещу природата не можем да вървим“, добави Червенкова.

Градушка е валяла и в Карлово и селата Богдан, Певците и Иганово, като там тя е била примесена с дъжд. Продължила е около 3-4 минути и е била по-слаба, като не е причинила видими сериозни щети.

 

- реклама -