sn. Pixabey

Градинската поливна техника – какво съветват специалистите

Градинската поливна техника – какво съветват специалистите? Всеки собственик на градина е наясно, че за нея се изискват специални грижи особено през топлите месеци на годината.

За да се поддържа, тя трябва да се полива правилно и редовно. Ако тя е с по-малки размери, това може да стане и с обикновена лейка, но за по-големи площи е необходима градинска поливна техника, с която да улесните процеса и да осигурите равномерно поливане.

За оптимално поддържане на градината можете да използвате от обикновени маркучи до професионални градински помпи. Градинските помпи са предназначени за напояване, като могат да се използват заедно с капкови системи, но и други градински инсталации каквито са разпръсквачите. Градинските помпи изпомпват вода от източници каквито са кладенците и резервоарите.

Специалистите препоръчват употребата на качествени машини, с които ще си гарантирате сигурна и удобна работа. Що се отнася до градински помпи те съветват да избирате продукти на утвърдени марки на пазара каквито са Karcher, Gardena, Einhell, Wilo.

Напоителната система е немислима без наличието на маркуч. Най-често се използват маркучи с диаметър ½“ или ¾“. Първите са доста по-леки, заемат по-малко място и са по-удобни за употреба. Могат да бъдат с различна дължина – 10, 20, 30 м и т.н. Най-удобният и лесен начин за съхранение на маркуч според специалистите е с количка или макара. Така той стои навит на барабана и не се огъва.

Съществуват различни видове градински маркучи, така че всеки потребител да използва този, който ще му свърши най-добра работа. Има например усилен градински маркуч, който е подходящ за приложения, при които се изисква по-голямо натоварване.

Той се прегъва по-трудно, но цената му е малко по-висока от тази на останалите. Съществува и разтегателен маркуч, който е навит на спирала, като може да се разпъва до права линия. Подходящ е за по-малки площи като балкони например.

Има и маркучи за капково напояване, които са много подходящи за големи площи, където поливането с обикновен маркуч би коствало значително време. Тези маркучи също така доставят вода директно до кореновата система на растението и не разхищават излишно водата, поради което се смятат за икономични.

За лесно напояване можете да се снабдите и с автоматизирана напоителна система, която е настроена така, че да се включва и изключва автоматично по график. Според специалистите това е много добър начин да напоявате растенията, тъй като е по-ефективен начин, отколкото с обикновен маркуч.

Това се дължи на факта, че автоматизираните системи използват сензори за откриване нивата на почвената влага например. Те се препоръчват и защото спестяват вода, тъй като доставят точно толкова вода на растенията, колкото е необходима. Не по-малко предимство е това, че спестяват време и усилия особено за напояване на по-големи площи.

Техника, с която също се спестява вода, е водоструйката. Тя често се използва в бита, но е подходяща и за професионална употреба. Намира приложение за почистване на двора от мръсотии, измиване на огради, пътеки, вътрешни дворове, стени със засъхнали следи от кал, но и за външно почистване на автомобила. Ефективността на водоструйката се определя от налягането, количеството вода, както и разстоянието, от което се пръска водата.

В зависимост от начина на захранване водоструйките могат да бъдат електрически, акумулаторни и бензинови. Специалистите препоръчват изборът на водоструйка да става на база индивидуалните потребности и особеностите на мястото, където ще използвате водоструйките. Електрическите се захранват от електрическа мрежа и може да се използват за измиване на прозорци, пътеки, коли. Те са бюджетни, като различните модели имат различни технически характеристики.

Ако сте фенове на акумулаторната техника, тогава можете да си вземете акумулаторна водоструйка, но предимството пред електрическите е, че няма да имате нужда от електричество. Акумулаторните водоструйки са мобилни и могат да се използват навсякъде. При тях обаче трябва да имате пълен заряд на батерията и евентуално да имате втора батерия, за да не се прекъсва процесът на работа, докато зареждате вече изтощената. Някои от моделите са подходящи за хоби употреба, а други – за професионална.

Третият вид водоструйки са бензиновите. Те са подходящи за професионална употреба, тъй като са изключително мощни. Някои от тях стартират ръчно, докато други имат електрически стартер за по-лесно стартиране с една ръка. Трябва да имате предвид, че те отделят вредни емисии и са по-тежки от другите видове водоструйки.


Откъде да закупя?

Необходима Ви е градинска поливна техника? Можете да намерите такава в един от най-големите онлайн магазини за машини в страната – onlinemashini.bg. Ще откриете градински маркучи, водоструйки, градински помпи, както и всякаква друга градинска техника на едни от най-ниските цени на пазара. Всеки артикул в онлайн магазина включва снимки заедно с видео. Продуктите съдържат също детайлни технически характеристики и описание.

За да пазарувате от onlinemashini.bg, не Ви е необходима регистрация. Освен това имате право да вземете Вашите машини от 3 места – удобен за Вас личен адрес, най-близкият до Вас офис на куриер или до шоурума на onlinemashini.bg в град София. Обикновено доставката отнема до 3 работни дни.

За продуктите, които сте избрали, имате възможност да платите на вноски, така че да Ви е максимално удобно. При поръчки над 70 лв. доставката Ви е безплатна. Ако имате допълнителни въпроси относно поръчка или продукт, можете да се свържете със специалистите на онлайн магазина на телефон 0876 170 044.

- реклама -