Грабеж на бензиностанция в столицата

Грабеж на бензиностанция на столичния булевард „Ботевградско шосе“ е извършен тази сутрин.

Пострадал е служителят на обекта. По първоначална информация мъж е влязъл в бензиностанцията, нападнал е служителя и му е нанесъл удари, след което е задигнал неголяма сума пари от касата. След нападението той е избягал с лек автомобил, съобщава bTV.

Състоянието на служителя е стабилно. В момента на местопрестъплението се извършва оглед. Извършителят се издирва.

По информация на NOVA сумата е около 150 лева. Служителят на бензиностанцията е подал сигнал в полицията. Преглеждат се и записите от камерите на бензиностанцията.

Главният прокурор: Безкомпромисни сме срещу грабежи

Наказанието за подобен вид престъпления е затвор. Само преди дни -в средата на януари, Софийският районен съд постанови 2 години и 8 месеца затвор. За виновен беше признат 27-годишен мъж за извършен грабеж, при който е употребена заплаха.

На 24.04.2021 г. около 01,30 часа от бензиностанция „П.“, находяща се на ул. „ Боян Магесник“ в гр. София, обвиняемият А.А. отнел парична сума в размер на 2318,06 лева от владението на А.М. – продавач-консултант, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплаха – опрял нож в областта на гърдите на жената и ѝ казал: „Къде са парите? Дай ми парите!“. Но бил хванат.

- реклама -