Маринела

Говорителят на НАП: Хотел „Маринела“ е затворен за седмица

Хотел „Маринела“ в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните.

Това потвърди за БНТ говорителят на Приходната агенция Росен Бъчваров.

Той не коментира каква е причината за санкцията. Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

От управата заявиха, че административната санкция е наложена заради друга фирма. При проверка от НАП не е бил представен документ за сертификация на софтуера за резервации в хотела. Според управата на „Маринела” всички необходими документи са били внесени към НАП на 17 септември и хотелът продължава да функционира. А запечатването от НАП може да бъде обжалвано.

По-рано спецсъдът запорира банкови сметки, имоти и дружествени дялове на Ветко и Маринела Арабаджиеви, по искане на Специализираната прокуратура

Семейството е обвинено в данъчни престъпления и пране на пари. Съпрузите бяха обявени за издирване чрез Интерпол.

За постоянно в ареста е техния син Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори

Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

От прокуратурата уточняват, че в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

- реклама -