Говорителят на главния прокурор: Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа. Това потвърди пред NOVA Сийка Милева, говорител на главния прокурор. 24 часа също се позовават на Милева.

Тя отказа повече подробности с мотива, че се работи усилено и се събират доказателства.

По неофициална информация министърът ще нощува в Трето районно управление.

По неофициална информация министърът няма жилище в района, за който отговаря полицейската служба. Министерството на околната среда и водите обаче е на територия, в която за спазването на закона следи именно Трето районно управление.

По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата.

Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан“, заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Мащабната акция на прокуратура, ДАНС и антикорупционната комисия заради кризата с водата и вноса на боклук от Италия започна още сутринта.

Премиерът Борисов ще обсъди оставката на министъра на околната среда Нено Димов с коалиционните партньори. Това заяви той пред медиите след края на Консултативния съвет в президентството днес.

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК – Иван Витанов са разпитани и освободени, съобщи още Милева.

Бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова е била разпитана като свидетел във връзка с водната криза и е била пусната да се прибере у дома, съобщиха от кантората на адвокат Менко Менков.к 24 и Нова тв.

- реклама -