Готвят блокада на дома на премиера. Борисов забрани на ГЕРБ контрапротести

Премиерът Бойко Борисов е забранил на младежките структури на ГЕРБ провеждането на каквито и да било протести, митинги и улични акции, съобщава „24 часа“.

Информацията е получена в отговор на запитване дали младежи от партийния актив стягат контрапротест около държавната вила в столичния квартал „Бояна“, в която живее министър-председателят.

За тази вечер блокада на вилата подготвят активисти на БОЕЦ, „Да, България“ и ДСБ. Младежи от ГЕРБ също имали организация, така че да посрещнат антиправителствения протест. За да се избегнат всякакви сцени, които наподобяват сблъсъка на хората на Христо Иванов с активисти на ДПС на Росенец обаче министър-председателят наредил на активистите си да си останат по домовете.

„Няма да участваме в никакъв вид улично противопоставяне“, обяснили от ГЕРБ. Дори по улиците да има хора, които се представят като хора на партията, това със сигурност не са членове, казват още от партияра. Те били сигурни, че младежите щели да послушат Борисов и няма да организират улични акции.

- реклама -