Паметник на Гунди проект
Снимка: facebook.com/GeorgiPlamenovIliev

Готов е проектът за паметник на Гунди

Готов е проектът за паметник на легендата Георги Аспарухов – Гунди в парк „Гео Милев“ в София. Това съобщи кметът на район Слатина Георги Илиев. Проектът е на младия скулптор Любомир Григоров. Паметникът ще е на 200 метра от родната къща на Гунди.

Преди официалното поставяне на монумента остава да се мине през процедури по официалното му одобряване от страна на всички институции. След това трябва да се получи и разрешение за поставянето му в парка „Гео Милев“.

„На 04.05.2023 г. ще се навършат 80 години от раждането на Георги Аспарухов и целта ни е до тази дата паметникът да е готов. За да се случи това, има нужда от още средства – колко точно не е ясно, поради непрекъснато покачващите се цени. До момента има събрани над 30 000 лв., а по приблизителни сметки общата стойност на всички дейности може би ще е около 80 000.

Ако имате възможност, дарете за тази кауза – тя е национална, защото Гунди не е просто най-известният човек, роден в район Слатина. Със спортните и моралните си качества той е българска легенда, която заслужава да бъде помнена от поколенията“, написа Георги Илиев във фейсбук.

Сметката за дарения е следната:
Национален клуб на привържениците на Левски
BG84IABG80981002323900
Интернешъл Асет Банк АД
Основание: Дарение за паметника на Гунди
- реклама -