Госпожа Стихийно бедствие – неуморният дух на Стоянка Мутафова

Само на най-голямата ни комедийна и драматична актриса могат да объркат името и ние да я знаем с обърканото име. Тя се казва Стояна- Мария, но всички я познаваме и обичаме като Стоянка Мутафова.

„Кръстили са ме Стояна, за да остана на тоя свят, защото съм била много хилава, и Мария – за да ме пази Дева Мария„, обяснява актрисата приживе.

Тя наистина е стихия, бедствие, което преминава през теб и ти си щастлив,че си срещнал това бедствие, че си се докоснал до таланта и човека-Стоянка Мутафова.

Нейна е репликата: Мечтая никога да не стана „нормална“. И още:

„Човек получава толкова много цветя два пъти в живота – когато идва и когато си отива. Аз идвам!“

„Никога не вървя по магистрала. Карам по странични пътеки, насам-натам, докато си изградя образа. При мен няма постоянство и не повтарям нещата.“

„Ако реша да лудувам, го правя толкова бясно, че събирам полицията. Не мога по друг начин.“

Вижте култовите й роли и знаменити реплики на актрисата.

Любимата ѝ роля? Посочва без да се замисля – Министершата на Нушич
„С най-голям кеф и удоволствие съм играла тази роля. Тя прилича на мен. Макар, че аз никога не съм ламтяла за власт, но по темперамент приличам на тази жена,” признава Стоянка Мутафова.

„Големенов“

 

„Вражалец“

 „Малакова“

Новогодишна програма

Скечовете на Стоянка Мутафова по Нова година са били традиция едно време. Тя си   партнирала с най-големите ни актьори- Парцалев и Калоянчев.

„Госпожа Стихийно бедствие“

Стоянка Мутафова е вписана в рекордите на Гинес като „най-възрастната играеща актриса в света“.

„Смъртта не ме плаши. Като по-млада много ме беше страх от нея и все си мислех , че няма да умра никога. А сега си знам, че ще умра и съм готова. Не съм сигурна какво има, след като умре човек. Винаги съм си задавала въпроси. И отговор никога не съм намирала в себе си.”, казва приживе Стоянка Мутафова.

Поклон!

 

- реклама -