Робин Госенс
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Коронавирусът спрял Робин Госенс за Бундестима

Коронавирусът е отнел шанса на Робин Госенс да дебютира за националния отбор на Германия. Това призна селекционерът Йоаким Льов в интервю за „Кикер“. През март Германия имаше планирани контроли с Испания и Италия. Те обаче пропаднаха заради пандемията.

„Искахме да го поканим за мачовете през март. Искахме да се видим с него лично, да се запознаем. Жалко е, че не стана, но ще го следим отново, когато топката се завърти. Гледахме го доста дълго и сме наистина впечатлени. Той може да играе на няколко позиции и има забележителни динамика и ентусиазъм“, заяви Льов.

25-годишният Робин Госенс играе като ляв бек за Аталанта. Той правеше отличен сезон до спирането на футбола заради пандемията от коронавируис. Той е най-резултатният защитник в Серия А този сезон със седем гола и пет асистенции. Госенс обаче може да играе и като ляв полузащитник.

Робин Госенс може да играе и за Нидерландия

Защитникът, който вече месец „пази“ апартамента си в Бергамо, обаче има и друг избор. Бащата на 25-годишният бранител е от Ниската земя, така че той може да играе и за Нидерландия. Местната федерация също следи изявите на футболиста в Аталанта.

- реклама -