Александра Начева, Младежката олимпиада
Александра Начева взе една от титлите за България на Младежката олимпиада

Горяна Стоева остана четвърта в бокса на Младежката олимпиада

Горяна Стоева остана четвърта на Младежката олимпиада в Аржентина. Тя бе последната ни участничка в Буенос Айрес. Стоева отстъпи в мача за бронза в боксовия турнир в кат. 51 кг на Хевън Дестини Гарсия. Американката спечели с 5:0 гласа.

Въпреки това игрите в Аржентина са най-успешната Младежка олимпиада за България в историята. Отборът има 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Медалистите на България от Младежката олимпиада

Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзовите отличия са на Галя Шатова във вдигането на тежести и на Едмонд Назарян в борбата. България имаше представители в 14 спорта, като атлетите стигнаха до медали в седем от тях.

Българските спортисти ще участват и в тържественото закриване, след което ще се приберат с полет през Франкфурт. Те ще кацнат в България в неделя около 22:00 часа. Изключението е тенисистът Адриан Андреев, който вече се прибра в София.

- реклама -