Горивата: Протест срещу високите цени запуши София

Горивата – протест срещу високите цени запуши София. Автошествие  в центъра на София срещу високите цени на всички горива. То беше организирано от Национален синдикат „Защита“, съобщи NOVA.

Протест срещу високите цени в центъра на София – Flashnews

Хората се събраха пред БНБ и тръгнаха с автомобили по основни булеварди. Преминаха покрай Министерския съвет и централата на компанията Лукойл. Шествието продължи по бул. „Цариградско шосе“, което затрудни движението там.

Протестиращите настояват властта да овладее цените на горива и храни.

Рязко нагоре: С колко поскъпнаха горивата за месец? – Flashnews

Според тях няма причина бензинът и дизелът да се търгуват за 3 лева, при положение, че цените на суровия петрол на международните пазари паднаха до около 100 долара за барел.

Борисов за скока на цените: Освободете държавния резерв, оставете горивото на 2 лева (Видео) – Flashnews

„Няколко от големите петролни бази спряха да обработват доставки за количество, което означава, че търговията на едро е замряла. Цената на горивата след две-три седмици ще е над 3,50 лв.“, посочи представителят на Асоциацията на търговците, производителите и вносителите на горива Георги Тенев в студиото на NOVA преди 2 седмици. Неговото мнение е, че дали ще има доставки, зависи от доставчиците. По думите му някои бензиностанции са започнали да затварят.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено