Горя хотел в София, загиналата е колумбийка (обновена)

Хотел в София се подпали, като при пожара има един загинал, а шестима са ранени. Починалият е жена. Това става ясно от данни, подадени от МВР.

Хотелът е „Централ“ в центъра на София. Сигналът за пожара е подаден в 06.10 ч., съобщиха за NOVA от Столичната полиция. Огънят е тръгнал от 2 етаж, като се е наложила евакуация.

„Чухме противопожарна сирена. Събрахме всичко и слязохме по стълбите. Не сме чули взрив или нещо подобно”, разказа гост на хотела.

Сред пострадалите са момиче от Белгия на 12 години и бебе на година и половина, съобщиха за NOVA от Спешна помощ. Всички ранени са чужди граждани – от азиатски и израелски произход.
Пламъците на пожара са обхванали втория и третия етаж на хотел „Централ“ на бул. „Хр. Ботев“ в центъра на София. На място са изпратени няколко пожарни екипа и линейки.

Тялото на жената е намерено в една от стаите на третия етаж, в която е горял пожарът. Друг човек е пострадал при инцидента.

Пожарът вече е овладян, а гостите на хотела бяха прегледани. В последствие стана ясно, че загиналата е колумбийка. Още се изяснява причината за трагедията. Според неофициална информация една от версиите е, че причинителят е неизправно зарядно устройство.

Пожар избухна в столичен хотел, двама души са леко пострадали

Предният случай, в който пожар горя в хотел, разположен в центъра на града, беше преди няколко години. Тогава избухна огън и се наложи евакуация в обект в столичния квартал „Лозенец“. Двама души бяха леко пострадали, но след преглед в „Пирогов“ бяха освободени.

 

- реклама -