wekickcorona, Горецка, Кимих

Горецка и Кимих дариха 1 млн. евро за борба с вируса

Футболистите на Байерн Мюнхен Леон Горецка и Йошуа Кимих продължават с пълна пара благотворителните си акции за пострадалите от коронавируса.

Преди два дена – с националния отбор на Германия, който дари 2.5 млн. евро. Днес със собствена платформа – We Kick Corona – за която отделиха 1 млн. евро. Инициатива цели да помогне на благотворителни, социални или медицински организации, които подрепят хора в нужда, или които са останали без донори заради пандемията от коронавирус.

На сайта www.WeKickCorona.com те могат да кандитатстват за помощ от средстава на Горецка и Кимих. В същото там могат да бъдат и дарени допълнителни средства от хора или организации.

„Можем да победим Корона само като отбор. Ние искаме да помогнем на тези в Германия, които помагат на други. Но и сме наясно, че това е само капка в морето“, заяви Горецка. „Искаме да дадем подкрепа на всички. От черни дъски, през медицински нужди до местни дружества, които осигурят храна или подслон за бездомни“, добави Горецка.

„Всеки може да помогне – с малко или много. Можем да излезем от кризата само заедно. Ако покажем солидарност и отговорност един към друг. Дали с дела, жестове или финансови средства – всяка помощ е добре дошла“, обясни Кимих.

- реклама -