Горещ ден в НС: Напрежение в залата, депутатите спретнаха бой (На живо)

Горещ ден в НС: Напрежение в залата, депутатите спретнаха бой. До сблъсъка се стигна след разменени реплики между лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и депутатът от ПП Настимир Ананиев.

Преди това Костадинов прочете декларация от името на ПГ на „Възраждане“, с която осъжда вчерашния протест, усъмнявайки се в неговата спонтаност и наричакйки го „Български Майдан“. С декларацията той

нарече хората от протеста снощи „соросоиди“.

„Нека да не допуснем тази фашистка измет, тези платени да дойдат и да ни отнемат държавата. Призовавам всички сънародници, които не искат да станем втора Украйна, нека да дойдат тук когато се гледа вота на недоверие“, призова Костадинов.

Въпреки това боят щеше да тръгне от реплики, които си размениха

„Продължаваме промяната“ и ДПС в пленарната зала. В началото към ДПС тръгнаха Атанас Михнев от ПП и Светлин Стоянов, който вече е независим, след като напусна „Има такъв народ“. В редицата до депутатите от движението в същото време минаваше зам.-шефът на ДПС Халил Летифов. За да го защитят скочиха и колегите му, а оттам и представителите на ПП. Депутатите Хамид Хамид от ДПС и Настимир Ананиев обаче се сбутаха. Колегите им успяха да ги разтърват. А председателстващият заседанието Мирослав Иванов даде 15 минути почивка,

за да може депутатите да се успокоят.

Иначе по програма един вицепремиер и 9 министри ще отговарят на депутатски въпроси по време на редовния парламентарен контрол в петък.

Вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов ще отговори на 4 въпросa за ремонти на различни пътища от републиканската пътна мрежа.

Правосъдният министър Надежда Йорданов

ще отговаря за законодателни предложения, изготвени в рамките на проект на Европейската комисия „Продължаваща реформа в заповедното производство“.

Здравният министър Асена Сербезова

ще отговори на 3 въпроса, сред които за здравно обслужване на лица, получили временна закрила и бежанци. Иван Иванов, земеделският министър ще отговори на два въпроса, единият от които е за противоградовата защита

на територията на Република България.

Следват въпроси към Божидар Божанов, Александър Николов, министър на енергетиката, Драгомир Заков, министър на отбраната който ще отговори за български изтребители СУ-25, Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията,

Бойко Рашков, към когото са отправени

45 въпроса за действия за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и в изборния ден. Последен ще отговори на 3 въпроса министърът на културата Атанас Атанасов.

Още по темата:

- реклама -