трикольор

Гордост! Ученички изографисаха 100-метров трикольор

Ученички от две гимназии в град Сандански сътвориха най-дългия трикольор, боядисвайки 100-метровата стена между учебните заведения. Заедно с това върху родното знаме са нарисувани портретите на български възрожденци.

Отнело им 5 месеца

Зад проекта стоят пет млади момичета, които учат в Земеделската професионална гимназия “Климент Тимирязев” и съседното училище “Яне Сандански”.

В стил фотореализъм са нарисувани ликовете на значими български възрожденци и революционери. Един до друг от знамето гледат Георги Раковски, Васил Левски, Райна Попгеоргиева и Христо Ботев.

Между портретите е изографисано безсмъртното стихотворение „Аз съм българче“ на Иван Вазов.

100-метровото знаме си има и Фейсбук

Средствата за реализацията на проекта бяха събирани с благотоворителност. „Нямаме думите, с които може да Ви опишем петмесечния си оптимизъм! Благодарим Ви, че повярвахте в нас и ни гласувахте доверие! Направихме го заедно“ – написаха в социалната мрежа момичетата.

Стометровото българско знаме в Сандански има и официална Фейсбук страница, която може да харесате и да благодарите на авторите за прекрасната родолюбива идея. И да споделите, за да може инициативата да стигне до повече българи, а защо не и да вдъхнови още някой.

- реклама -