Ивет Горанова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Ивет Горанова взе бронз на световното първенство

Ивет Горанова стигна до бронзовия медал в кат. 55 кг на световното първенство по карате в Дубай. Тя победи с 4:1 европейската шампионка от 2019-а Дженифър Уорлинг (Люксембург). Българката поведе с 1:0 точки, а 16 секунди преди края направи и ипон.

Горанова стигна до битката за бронзовото отличие, след като спечели двубоя си от репешажите. Шансът за злато отлетя със загубения четвъртфинал в сряда.

„Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех. След олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах. Чувствах се доста доволна след Токио“, заяви Ивет Горанова пред БНТ.

„Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя“, добави Ивет.

Брозновият медал е втори от световно първенство за олимпийската шампионка от Токио. Предишният беше през 2018-а – пак бронз.

„За мен годината е отлична – пълна десятка. Невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи“, завърши Горанова.

- реклама -