Горанов

Горанов: Темата с рекламата на хазарта се преекспонира + ДЕТСКИ КОМЕНТАР

„Данък върху хазарта има. За мен е важно да се ограничи битовият хазарт в хазартните зали, които се намират в близост до училищата“. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред bTV.

Изказването му беше по повод предложението на вицепремиера Валери Симеонов за ограничаване и дори забрана на подобна реклама.

„Истеризирането по темата за ограничаването на рекламата на хазарта не е пропорционално. Според мен никой не е фалирал от факта, че е изтъркал две билетчета. Не искам да отивам и в другата крайност – от сутрин до вечер да се рекламират тези игри, но благодарение на тези реклами ви има вас и сте в ефир. За мен темата с рекламата на хазарта се преекспонира. Ще видим какво ще се случи в парламента“, посочи Горанов.

За визитата в Русия

„Интересите на руската и българската страна съвпадат – трябва да гарантираме запазването на България като играч в транзита на газ в Европа и да гарантираме, че ако доставките на газ през Украйна станат невъзможни, ние да имаме достатъчни количества, за да работи нашата икономика”, подчерта финансовият министър.

„В интерес на истината това, че навремето недостатъчно добре се обясниха мотивите, с които се прекрати „Южен поток”, наложи Русия да направи излишни разходи”, каза  Горанов на въпрос било ли е нужно извинение на нашата страна пред Москва. Той допълни, че страната ни като лоялен партньор на Европейския съюз защитава европейските решения.

„Отношенията ни с Русия са партньорски”, допълни финансовият министър.

По повод критиките, че в Русия не е договорено нищо конкретно, Горанов подчерта, че не може в разговор на най-високо равнище да се коментират технически детайли.

„Европа е зависима от руския газ и тази зависимост е непреодолима поне дотолкова, доколкото това е най-евтиният газ, който може да стигне до европейските домове и компании”, допълни Горанов.

За АЕЦ „Белене“

„Имаме ядрени съоръжения, имаме лицензирана площадка, ако се появи инвеститор, който е готов да носи търговския риск, то ние сме готови да участваме като съдружници със съоръженията, които притежаваме”, поясни Горанов.

За Румен Радев

По повод коментарите на президента Румен Радев, че държавата се движи към автокрация, Горанов каза, че не вижда подобно нещо.

„Радев все още изживява културния шок от първите дни на властта си. Критиките, ако са градивни, са добре дошли. Ролята на президента е не да защитава тезите на една или друга партия, а да търси консенсус”, допълни Горанов.

Откъде идват парите – вижте в специалния ни ДЕТСКИ КОМЕНТАР:

- реклама -