Горанов доходи богати субсидии, партии БСП Слави референдум

Горанов: Ако от БСП смятат, че 1 лев е малко, да кажат колко им трябват

Някои от партиите се опитват да извлекат политически дивиденти от темата за субсидиите. Всеки път, когато внесем Закона за бюджета, колегите от левицата искат да обсъдим и субсидиите.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ.

Ако колегите от БСП смятат, че 1 лев е малко, да кажат колко им трябват.

Аналогията за 1 лев е свързана с отговорите, които получихме от въпросния референдум. Какво лошо има ако хората смятат така, правителството да се съобрази с него. Няма нищо лошо да се доверим и на Слави, референдумът, макар и иницииран от него – в него Слави има само един глас, каза още финансовият министър. Законът казва, че за всеки глас се дават по 11 лева, в следващи норми обаче се казва, че субсидии от общата маса се дават само на партиите, които имат над 1 процент или имат вкаран народен представител. Затова се получава едно преразпределение, коментира той.

Разговорът за оставката ми беше между мен и премиера, преценихме, че не се налага да подавам оставка. Колегите от БСП са чели закона по същия начин. Няма как един финансов министър да понесе цялата отговорност за нещо, което е от 2001 – 2002 година, да не говорим, че въпросът е по-скоро технически, отколкото политически, коментира Владислав Горанов.

- реклама -