HTC

Google води преговори да купи HTC

Няма дим без огън, както се казва, а слуховете около „стратегическите опции“ за тайванската HTC се разпространяват все по-често и по-нашироко. Според публикация в „Commercial Times”, производителят е в напреднали вече преговори с Google за потенциална продажба или стратегическа инвестиция.

По-конкретно, HTC иска да продаде частта от бизнеса си със смартфоните, но не и тази с Vive VR. Според информацията, разговорите между двете компании вече са в заключителния си етап и до края на годината може да бъде взето окончателно решение.

Публикацията се базира на доклада на „Bloomberg” от 24 август, който най-напред разкри, че HTC пресмята „стратегическите опции“, които включват инвестиране от партньор и продажба на част от производството. Телевизията посочи Google като една от компаниите, които разговарят с HTC за потенциална сделка.

Производителят на смартфони току що обяви катастрофални резултати за миналия месец, с които отчита най-ниските приходи за месец август от 13 години. При малко под 100 млн. долара, приходите са с 51,5% по-ниски в сравнение с юли и с 54,4% по-ниски в сравнение с август 2016 г.

- реклама -