Google служител компания сексисъм бележка

Google уволни служителя, написал сексистко съобщение за наемането на жени в компанията

Служителят на Google, който написа секситското съобщение за наемането на жени в компанията, беше уволнен.

Това твърди BBC.

Спорната бележка наруши кодекса за поведение във фирмата, заяви главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай в имейл до служителите.

Бележката, споделена широко през уикенда, твърдеше, че в Google има по-малко жени заради биологични различия.

В бележката се твърди, че „способностите на мъжете и жените се различават отчасти поради биологични причини и че тези различия могат да обяснят защо не виждаме равно представителство на жените в технологиите и лидерството“.

Google не е съобщил кой е служителят, но американските медии го наричат Джеймс Дамор.

Пичай обяви, че текстът надхвърля границите и насажда вредни полови стереотипи на работното място.

Съобщението беше остро разкритикувано от шефа по развитие на продуктите на Google, Даниел Браун, но авторът, по-късно написа, че е получил „много лични съобщения от колеги от Google, които изразяват своята благодарност“.

В писмото си до служителите, изпратено в вчера следобед, Пичай защити свободата на словото в редиците на Google и обяви, че „голяма част от съдържанието на бележката е справедливо да се обсъжда, независимо дали голяма част от служителите на Google не са съгласни с него“.

Но той добавя: „Да предполагаме, че група от нашите колеги имат признаци, които ги правят по-малко биологически подходящи за тази работа, е обидно и не е ОК.

„Това противоречи на нашите основни ценности и на нашия Кодекс за поведение, който предполага всеки служител да направи всичко възможно, за да създаде култура на работното място, която е далеч от тормоз, сплашване, пристрастие и незаконна дискриминация „.

- реклама -