Google видео чат ново приложение

Google пуска приложение за видео чат. Платформата се казва Duo

Интернет гигантът Google пуска приложение за видео чат. Платформата се казва Duo. Това е опит на компанията да отговори на популярните програми като FaceTime на Епъл, Skype на Майкрософт и Facebook’s Messenger. Това съобщава BBC.

Описание на услугата

Програмата на Google не е много по-различна от другите подобни услуги, с изключение на това, че дава възможност на потребителите да „надзърнат“ кой ги търси и да решат дали да отговорят на обаждането.

Google са кръстили тази екстра „чук-чук“.

Новото приложение ще бъде пуснато безплатно за телефоните, които работят с операционната система Google’s Android, както и за Айфон на Епъл.

Обажданията са криптирани, а видеорезолюцията зависи от скоростта на връзката.

Подобно на FaceTime, който работи под iOS, Duo изисква единствено номер за връзка. Компанията се опитва да предлага видео чат чрез приложението Hangouts от 2013 година, но сега е пригодила приложението за бизнес комуникации и то няма да се включи към новата услуга.

Duo е замислен като по-прост, по-сигурен начин да видите приятел или семейството си докато говорите с тях.

Приложението ще бъде пуснато по света в следващите няколко дни.

Другите новости от Google

Това е първото от двете нови мобилни приложения, които Google планира за пусне на пазара през следващите месеци. Компанията се подготвя да разкрие и нов месинджър, наречен Allo, който включва робот-асистент, който ще предлага автоматизиран отговор на текст. Това включва коментари върху снимки, изпратени от приятели, благодарности за тяхната употреба.

Google анонсира и разговорна система, наречена Google Assistant, която контролира, смартфоните, смартчасовници и други устрайства. Тя може да бъде използвана за намиране на информация, използване на медиа или за организиране на задачи чрез разговор между потребителите и софтуера.

- реклама -